سوزش و عفونت ادراری یکی از بیماری های است که بسیار دردناک بوده که تحمل آن بسیار دشوار است در این مقاله از عطاری آنلاین گلدشت به معرفی قطعی ترین راهکارهای درمان سوزش ادرار با عرقیات و روش های خانگی دیگر خواهیم پرداخت.
سوزش و درد هنگام ادرار عموماً نشان دهنده عفونت مجاری ادراری است. سوزش ادرار در میان زنان شایع تر است و در بین آقایان نیز در سنین بالاتر نیز مشاهده می شود. این بیماری بین سن ۲۰ تا ۵۰ سالگی بین زنان شایع است. زنان باردار نیز ممکن است از این بیماری در آسیب باشند.
علائم اصلی سوزش ادرار
- خون در ادرار
- ادرار بدبو و تیره
- ناراحتی هنگام ادرار
- تکرر ادرار همراه با درد
- درد در انتهای ادرار کردن
- سوزش و خارش مجرای ادرار
- درد در زیر شکم
- اسهال
- سردرد
- تب و لرز
داشتن چند علائم از فهرست بالا نشان عفونت ادراری است و باید نسبت به درمان عفونت ادراری اقدام کنید.
راهکارهای درمان عفونت ادراری
سرکه سیب
سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و به مبارزه با عفونت های عامل ناراحتی ادراری کمک می کند. بعلاوه سرکه سیب غنی از آنزیم ها، پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید بوده و به بازگرداندن pH بدن به حالت طبیعی کمک می کند.یک قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و یک قاشق چایخوری عسل خام را به یک لیوان آب گرم اضافه نمایید. روزی ۲ مرتبه از این ترکیب بنوشید. همچنین ۲-۱ فنجان سرکه سیب را به وان پر از آب اضافه نمایید و به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در آن دراز بکشید. این کار را روزی یک مرتبه تا بهبودی کامل انجام دهید.
وان سرکه سیب
۲-۱ فنجان سرکه سیب را به وان پر از آب اضافه نمایید و به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در آن دراز بکشید. این کار را روزی یک مرتبه تا بهبودی کامل انجام دهید.
آب هویج
برای رفع عفونت ادراری خوردن آب هویج بسیار مفید است. برای این منظور آب هویج تازه را به میزان نصف فنجان 3 مرتبه در روز بخورید.
نارگیل
مصرف آب نارگیل تازه و سبز 2 تا 3 مرتبه در روز از روش های درمان خانگی سوزش ادرار است.
چای زنجبیل
دمنوش زنجبیل برای عفونت ادراری بسیار مفید است این دمنوش ضد عفونت بوده و بهتر است بجای چای سیاه در طول روز استفاده شود.
آب انگور
انگور قرمز سرشار از آنتی اکسیدان هاست و باعث کاهش التهاب بدن می شود. آب انگور ادرارآور فوق العاده ای است که علاوه بر تامین ویتامین های بدن به بهبود و درمان عفونت ادراری کمک زیادی می کند.
کمپرس گرم
گرما باعث می شود که فشار بر روی مثانه کاهش یابد و درد کمتر شود. یک کمپرس گرم را برای 5 دقیقه بر روی قسمت پایینی شکم بگذارید . چند دقیقه صبر کنید و دوباره این کار را انجام دهید. می توانید از پدهای گرمایی نیز برای کاهش درد استفاده کنید.
درمان سوزش ادرار با عرقیات
عرقیات مناسب برای سوزش ادرار عبارت است از:
مراقبت های لازم در هنگام سوزش ادرار
- مثانه را گرم نگه دارید.
- لباس مناسب بپوشید.
- زیاد ادرار کنید.
- آب زیاد بخورید.
- از ماندن در لباس خیس و یا مایو برای مدت طولانی اجتناب کنید.
- از صابون های تحریک کننده، اسپری ها و دوش های واژینال استفاده نکنید.
- لباس های زیر نخی بپوشید و از پوشیدن شلوار جین و پارچه ای تنگ دوری کنید.
- بعد از مقاربت، سریع ادرار کنید تا باکتری های موجود در مثانه و مجاری ادراری با فشار خارج شوند.
- از خوردن غذاهای کافئین دار، پر ادویه، نوشیدنی های گاز دار و دارای شیرین کننده های مصنوعی خودداری کنید زیرا مشکل شما را بدتر می کنند.
- غذاهای سرشار از ویتامین c و یا مکمل های ویتامین c بخورید.
- در زمان احتیاج به دستشویی بروید و ادرار خود را برای مدت طولانی نگه ندارید.
- از نوشیدنی های الکلی و سیگار دوری کنید.
پیشگیری از مبتلا شدن به عفونت ادراری
نخست فرد باید از نظر یبوست و عفونت واژن بررسی شود. دفع دیر هنگام ادرار و نگه داشتن آن باعث میشود گردن مجاری ادراری دچار اسپاسم شود لذا باید از این کار پرهیز شود. ادرار به موقع به فاصله یک ساعت و نیم تا دو ساعت در طی روز، پیشگیری از ابتلا به عفونت های واژن و رعایت بهداشت و خشک بودن واژن پیشگیری از نزدیکی های طولانی مدت و اگر نزدیکی طولانی مدت است استفاده از ژل لوبریکانت هایی که اسیدیته آنها خنثی است و اسیدی نیست، توصیه میشود. عدم استفاده از محرک های سیستم واژینال به عنوان لوبریکانت، تخلیه ی ادرار پیش از نزدیکی و پس از آن اهمیت زیادی در پیشگیری دارد، با این اقدامات امکان عفونت های واژن ،هنگام مقاربت و عفونت های محیطی کاهش پیدا می کند.
سلام در مورد سوزش ادرار بیشتر راهنمایی کنید ممنون
سلام. در هفته های آتی مطالب بیشتری در این خصوص منتشر خواهد شد.