سینوزیت میتواند به صورت عفونت حاد سینوسها، عفونت نیمه حاد سینوسها، عفونت مزمن سینوسها، سینوزیت عفونی و سینوزیت غیر عفونی باشد. درمان سینوزیت با عرقیات گیاهی یک روش بسیار عالی و قطعی است که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
سینوزیت چیست؟
سینوزیت یا عفونت سینوسها به التهاب حفرههای خالی در راههای هوایی بینی گفته میشود که میتواند ناشی از عفونت، آلرژی و یا تحریک سینوسها توسط مواد شیمیایی یا ذرات بسیار ریز باشد. بیشتر افراد، عفونت سینوسی را به دیگران انتقال نمیدهند.
علائم و نشانههای سینوزیت
بیشتر افراد به طور همزمان دچار چند علامت سینوزیت میشوند. عدهای نیز ممکن است علائمی داشته باشند که به صورت تناوبی ظاهر شوند نه همزمان و به یک باره.
- سردرد ناشی از فشار در سینوسهایی که به طور کامل یا نسبی مسدود شدهاند. این درد ممکن است وقتی فرد به سمت جلو خم میشود بدتر شود.
- حساس شدن صورت یا تورم آن در صورت لمس ناحیه صورت
- فشار یا درد به دلیل فشار موکوس بر بافت سینوسها یا التهاب سینوسها
- تب ناشی از التهاب و عفونت بافت سینوسها
- ترشح کدر رنگ یا بد رنگ که اغلب در موارد عفونت باکتریایی سینوسها مشاهده میشود
- احساس گرفتگی در بینی که هم در موارد عفونت سینوسها رخ میدهد و هم در موارد غیرعفونی التهاب سینوسها
- ترشحات پشت حلق که تولید بیش از حد موکوس ناشی از سینوزیت است و وارد حلق شده و بافت آن را تحریک میکند
- گلودرد که ناشی از التهاب بافت گلو در اثر ترشحات پشت حلق است
- سرفه که واکنشی نسبت به ترشحات پشت حلق بوده و تلاش بدن برای پاک کردن بافت گلو از محرکهاست
- دنداندرد که ناشی از فشار وارد بر عصبها و بافتهای اطراف است
- گوشدرد ناشی از فشار وارد بر عصبها و بافتهای اطراف
- چشمدرد ناشی از فشار وارد بر عصبها و بافتهای اطراف
- خستگی ناشی از تب، واکنش ایمنی و سرفه
- بد بو شدن دهان که معمولاً ناشی از عفونتهای باکتریایی است
- خارش و عطسه، در سینوزیتهای غیرعفونی، اما ممکن است در برخی از علائم گفته شده در عفونتهای سینوسی نیز وجود داشته باشد
- ترشحات بینی که معمولاً در سینوزیتهای غیر عفونی، شفاف و یا سفید رنگ است.
درمان سینوزیت طب سنتی
خوردنی هایی برای درمان سینوزیت
1. آب بیشتری بنوشید.
نوشیدن آب تازه و تمیز به اندازه کافی برای سلامت سینوس ها ضروری است . می توانید مشکلات مزمن سینوسی را در این مواقع به حداقل برسانید و عفونت های آن را از طریق نوشیدن آب به مقدار کافی از بین برده و یا جلوگیری کنید.
2. به غذای خود فلفل اضافه کنید.
همه می دانند که فلفل تند، سینوس را پاکسازی می کند . زمانی که چیزی داغ یا تند می خورید ، ممکن است که با افزایش ترشحات بینی یا گرفتگی بینی مواجه شوید که آن را باز می کند
3. بیشتر آناناس بخورید.
خوردن تکه های آناناس می تواند بدن را از عفونت ها پاکسازی کند . آناناس سرشار از آنتی اکسیدان است که بدن را از غشاهای مخرب حفظ می کند . آنزیم های موجود در آناناس باعث از بین بردن عفونت های سینوسی می شود و التهاب را می کاهد.
4. زنجبیل مصرف کنید.
زنجبیل خام حاوی آنتی اکسیدان است و یک آنتی هیستامین طبیعی و ضد التهاب محسوب می گردد که سرعت شفابخشی را بالا می برد ، درد را می کاهد ، ورم و گرفتگی را از بین می برد.
5. سرکه سیب مصرف کنید.
2 قاشق چای خوری سرکه سیب و یک فنجان آب گرم را ترکیب نمایید و برای خوش خوراک شدن مقداری عسل نیز به آن بیفزایید و سپس بنوشید. از این روش 3 تا 5 بار در روز استفاده نمایید.
6. سیر مصرف کنید.
سیر و پیاز هر دو بسیاری از مشکلات و بیماری ها را برطرف می کنند ، التهابات را کاهش می دهند و درد را از بین می برند . آلیسین یک ماده موجود در سیر است که دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی است که ویروس ها را از بین می برد.
7. زردچوبه بیشتر مصرف کنید.
زردچوبه فواید بسیار زیادی برای فرد دارد . مخلوط کردن آن با آب داغ و قرقره کردن آن نیز می تواند سینوس ها را تمیز و آن ها را پاکسازی کند.
8. مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مصرف کنید.
آسیب اکسیداسیونی می تواند عاملی برای مشکلات مزمن سینوسی باشد . آنتی اکسیدان ها فرد را از آسیب های رادیکالی محفوظ می دارد .
پس حتما از میوه ها، سبزیجات و مرکباتی مثل کیوی ، اسفناج، تمشک ها، کدو حلوایی، سیب زمینی شیرین و دیگر غذاها استفاده کنید . این مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها ، مواد معدنی و ویتامین ها هستند.
درمان سینوزیت با عرقیات گیاهی
عرقیات مفید سینوزیت
عرق پونه
عرق تهیه شده از گیاه پونه به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، دارویی فوق العاده برای رفع عفونت های تناسلی، ادراری و گلودردهای چرکین بوده و مانند آنتی بیوتیک عمل می کند.
عرق مرزنجوش
از عرق این گیاه می توان برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، و سینوزیت های مزمن استفاده کرد.
عرق آویشن
عرق آویشن یکی از بهترین عرقیات برای درمان و پیشگیری از ابتلا به عفونت های سینوسی است. این عرق بدلیل خاصیت ضد سرماخوردگی برای سینوزیت مفید می باشد.
عرق پولک
عرق پولک خلط آور قوی بوده و به عفونت های کلی بدن را درمان می کند.
عرق ختمی
عرق ختمی سفید نیز خلط آور بوده و در دفع عفونت سینوسی بسیار موثر می باشد.